Bij Lagosse Chocolade werken we aan en met de SDG’s. Dit geldt voor onze medewerkers, onze cliënten en leveranciers.
De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.
De Duurzame Ontwikkelingsdoelen hebben grotere aandacht voor vrede en veiligheid, economische ontwikkeling en milieuthema’s. Het idee achter de SDG’s is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst.
- SDG 1 is gericht op de afname van armoede.Lees meer
- SDG 2 ligt de nadruk op de duurzaamheid van voedsel.Lees meer
- SDG 3 roken, overgewicht en alcoholgebruik.Lees meer
- Onderwijs is van belang.Lees meer
- Het terugdringen van geweld gericht tegen vrouwen.Lees meer
- De focus ligt op waterkwaliteit en watergebruik.Lees meer
- Afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.Lees meer
- Lees meer
- Mobiliteit en infrastructuur.Lees meer
- Gelijke kansen krijgen.Lees meer
- Beweging op de woningmarkt.Lees meer
- Duurzame productie en consumptie.Lees meer
- Verandering is een bedreiging.Lees meer
- Zeewater vormt het grootste ecosysteem ter wereld.Lees meer
- Bescherming, herstel en duurzaam beheer.Lees meer
- Het ervaren van onveiligheid.Lees meer
- Lees meer
In 2019 maakte 6,2 procent van de Nederlandse bevolking deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. SDG 1 is gericht op de afname van armoede in al haar vormen. Zowel financiële aspecten als de impact van armoede op het leven van mensen maken daar deel van uit.
In de Monitor Brede Welvaart & Sustainable Development Goals en de SDG-Rapportage lees je meer over dit doel binnen de Nederlandse context. Een algemene omschrijving van doel 1 vind je bij UNRIC, het Regionaal Infocentrum van de Verenigde Naties.
Vergeleken met andere landen komt ondervoeding in Nederland niet vaak voor. Bij ons ligt de nadruk van dit doel op de duurzaamheid van de voedselproductie en de impact ervan op de kwaliteit van de leefomgeving en het dierenwelzijn. Ook voedselverspilling moet afnemen.
In de Monitor Brede Welvaart & Sustainable Development Goals en de SDG-Rapportage lees je meer over dit doel binnen de Nederlandse context. Een algemene omschrijving van doel 2 vind je bij UNRIC, het Regionaal Infocentrum van de Verenigde Naties.